Swingers

12x Wat je moet weten over swingen

Door:
-
Op:
-

Seks is anno 2016 geen taboe meer. De meeste mensen voelen zich comfortabel wanneer de slaapkamer capriolen worden besproken met vrienden. Vooral na een paar drankjes natuurlijk. Ook het gemiddelde aantal mensen waarmee we het bed delen, lijkt de laatste jaren enorm toegenomen. Zelfs seksfeesten of fairs als de Kamasutrabeurs, die ooit werden bestempeld als extravagant, zijn populairder dan ooit. Er blijft echter nog één intrigerend mysterie over: swingen.

De onbekendheid van swingen

De swingparty, ook wel eens sleutelclub genoemd, roept nog altijd vragen op. Tenminste, wel bij mij. Gooien deze sensatiezoekers echt hun sleutel in een kom? En hoe begint een pleziertje met een andere man of andere vrouw wiens partner natuurlijk ook aanwezig is? Blijft het elke keer spannend of went die rush die je samen met een onbekende beleefd? Daarom: 12 dingen die je moet
weten over swingen.Swingers

  1. De sleutel in de kom – Laat ik gelijk beginnen met die sleutel. Dit ritueel heb ik jaren gevisualiseerd: stellen vol spanning rond de tafel, waarop de beruchte kom staat waar ieder stel zijn huis- of autosleutel in mag gooien. Alle mannen, of alle vrouwen, mogen vervolgens een sleutel grabbelen. En wiens sleutel getrokken wordt, is de match van de avond. Chiljon, een swinger die met alle liefde mijn vragen beantwoordt, haalt deze illusie onderuit: “Wat is er sexy aan een Opel of een sleutel? Ja, er is een gezamenlijk opwarmertje, maar daar komen geen sleutels aan te pas.”
  2. Veiligheid boven alles – “Zonder bescherming, geen spannend spel”, zegt Annette, de partner van Chiljon. “Ik ben overal voor in, ontdek graag nieuwe standjes of leuke seksspelletjes met de ander. Maar mijn eigen veiligheid gaat boven alles. Binnen onze swingersclub is de ongeschreven regel dat condooms erbij horen.”

  3. Swingers zijn normale mensen – Een swinger in het straatbeeld valt niet op. Nee, ze lopen er niet extra sexy bij, zijn niet per definitie burlesque of in leer gekleed en zijn ook niet altijd afgetraind of zongebruind. Vaak wordt gedacht dat swingers er ofwel belachelijk goed uitzien of dat ze behoorlijk extravagant zijn. In feite zijn het gewone, normale mensen zoals jij en ik. Wat hen onderscheidt van anderen is dat ze nieuwsgierig en open-minded zijn, ze willen het beste uit hun ondeugende zelf halen.

  4. Er is een gedragscode – Geschreven of ongeschreven regels zijn belangrijk. Neem bijvoorbeeld het eerdere genoemde punt: bescherming tijdens de seks. Daarnaast staan hoffelijkheid, respect voor elkaar en begrip (wanneer iemand niet geïnteresseerd is in de avances van de ander) hoog in het vaandel. Een gezamenlijke gedragscode is essentieel voor swingersfeest of sleutelclub.

  5. Stellen komen en gaan als stel  Samen uit samen thuis, dat geldt ook als je even je man overlaat aan een andere vrouw en zelf het avontuur aangaat met een andere man. Single mannen zijn ontzettend zeldzaam in de swingersscene en worden, als ik Chiljon en Annette moet geloven, ook niet snel toegelaten tot een feest. Single dames daarentegen zijn gewild, maar komen juist niet snel, ze worden ook wel éénhoorns genoemd.

  6. Investeer in lingerie – Oké, je slip en BH gaan waarschijnlijk snel uit, maar als je lingerie draagt wil je er ook goed uitzien. Dat geldt andersom ook zo, het is genieten wanneer de ander zijn best voor jou heeft gedaan en er fantastisch of ontzettend sexy uitziet. Er mag geïnvesteerd worden in erotiek en lingerie en dan bedoel ik dus niet in de 3 halen 2 betalen onderbroeken van de HEMA.

  7. Wees ook sociaal – Swingen moet fun zijn. Zowel op het gebied van seks, erotiek en spel, maar ook met elkaar streef je naar een bepaalde chemie.en swingersfeest gaat, is op te delen in verschillende categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld de kijker, vaak beginners, maar ook de players: de personen die voor ieder pleziertje in zijn. Kijken is toegestaan, tot op zekere hoogte. Zoals ik al zei, zijn het vaak de beginnende swingers die toekijken. Maar voor doorgewinterde swingers geldt vaak: doe mee of ga naar huis.

  8. Neem een cadeautje mee -Wanneer je naar een party bij iemand thuis gaat of een feestje in een klein gezelschap hebt, is het minste wat je kunt doen een flesje wijn of andere lekkere drank meenemen. Mensen zijn gastvrij naar jou toe en het wordt gewaardeerd dat ook jij bijdraagt aan een gezellige en ontspannen avond.

  9. Het is sexy – Stel je voor: na een week hard werken, zorgen voor je gezin en de stress van het alledaagse leven, beland je in een kamer vol naaktheid, aantrekkelijke mensen en swingers die ook graag met jou willen spelen. Spanning en erotiek is een fijn begin van jouw weekend en zorgt er bovendien voor dat je ontspannen de volgende dag kunt beginnen.

  10. Swingen is niet intimiderend – Natuurlijk brengt een swingparty iedere keer weer spanning met zich mee, gezonde spanning die je soms al laat fantaseren over hetgeen wat je dit keer weer gaat beleven en met wie. Volgens Chiljon en Annette is er geen reden om je zorgen te maken of geïntimideerd te voelen. “Probeer het eens. En ja, zenuwen horen erbij, maar besef dan altijd: het is voor iedereen eens de eerste keer geweest. En daar is alle begrip voor.”

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.