BDSM

BDSM ‒ 4 vooroordelen over SM en bondage

Door:
-
Op:
-

BDSM vooroordeel 1: Dominantie betekent dat je bruut en sadistsich doet

Vaak is het omgekeerde waar. Iemand die vrijwillig onderdanig is, plaatst jou in een positie van macht. Hij of zij gaat ervan uit dat die macht niet wordt misbruikt. Degene in de dominante rol eist plezier en bevrediging, maar geeft aandacht terug wanneer degene in de onderdanige rol zijn of haar taken goed uitvoert. Het is dus een systeem van bevelen en belonen.

BDSM vooroordeel 2: Straffen gaan altijd gepaard met pijn

BDSM gaat gepaard met straffen. Als de onderdanige partij zich niet goed gedraagt of bevelen niet (naar behoren) opvolgt, dan worden straffen uitgedeeld. De strafmaatregelen worden echter van tevoren besproken en zijn niet voorbehouden aan de ‘dom’. Een straf hoeft niet pijnlijk te zijn als men dat van tevoren afspreekt. Straffen kunnen uiteenlopen van vastbinden, tot knevelen, tot blinddoeken, tot opsluiting, tot zweepslagen, tot kietelen. Wees creatief!

BDSM vooroordeel 3: De onderdanige is machteloos

Als iemand een onderdanige rol aanneemt en een ander een dominante (powerplay), dan wordt er altijd een ‘safe word’ of ‘safe sign’ afgesproken. Zodoende kan de onderdanige altijd aangeven wanneer de dominante te ver gaat. Een stopteken of stopwoord zorgt ervoor dat de onderdanige altijd de touwtjes in handen houdt.

BDSM vooroordeel 4: Je bent of dominant, of onderdanig

BDSM is een rollenspel. Je neemt dus een rol aan. Welke rol je aanneemt is aan jou. Je kunt onderdanig zijn, maar ook dominant. Je kunt beide rollen afwisselen of zelfs combineren (“switch”). Je hoeft dus niet per se één van beide rollen aan te nemen. Continue machtsspelletjes waarbij je elkaar vastbindt en om de dominante rol vecht kunnen ook leuk zijn… Zoek je aparte bdsmartikelen kun je eens vrijblijvend een kijkje nemen op www.bdsmstore.nl Ook kun je hier om advies vragen.

1 Reactie

  1. Jaap schreef:

    Ik ben het niet eens met de stelling ‘BDSM gaat gepaard met straffen’. In mijn D/s straf ik nooit. Mijn lieve subje doet uit pure liefde voor mij zo goed mogelijk wat ik wil en ik vraag van haar wat ze kan. Belonen werkt veel beter.

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.