40 dagen zonder seks

40 dagen zonder seks

Door:
-
Op:
-

In ’40 dagen zonder seks’ volgt programmamaker Arie Boomsma vier meiden en drie jongens die met hem de afspraak maken om veertig dagen zonder seks te hebben, dus ook niet wrijven, zelfbevrediging, pijpen of beffen en al helemaal niet neuken. Het enige dat is toegestaan is zoenen. De kijker ziet de niet-christelijke jongeren worstelen, maar zich ook ‘bekeren’.

Boomsma bepaalt wanneer de veertig dagen in gaan. Hij komt dan ook onverwachts aan bij de deelnemers om daar alles weg te halen wat met seks te maken heeft. Van condooms, seksfilms tot tarzans; Boomsma neemt het allemaal in beslag. Sommige schrikken zich rot en de een belt direct een afspraakje om te zeggen dat ze wel wil komen, maar dat hij niet moet denken dat ze het bed in duiken.

De jongen zegt vervolgens; „Ja, ja, daaag! Dan bel ik Diana wel. Doei.” Waarop het meisje in het oog van de camera zegt: „Nou, dat is duidelijk.” Boomsma geeft toe dat hij is geschrokken de hardheid waarop de jongeren rond seksualiteit met elkaar omgaan: „Met gebrek aan respect als je ziet dat en van de jongens de meisjes niet bij de voornaam noemt, maar iets roept als pijpslet.”

De 21-jarige corpsbal Michael uit Delft neemt volgens een vriend van hem wel een zeer bizarre uitdaging aan. Hij vindt het maar niks, want ze gaan graag samen op zoek naar een zogeheten PNO-tje. Voor de één is dat een ziektekostenverzekeraar, voor de Michael en zijn vrienden staat het voor Potentiële Neuk-Objecten. „Ik vraag en meisje gewoon of ze zin in seks heeft en dan gaan we naar de wc. Ik ben niet zo’n dater.”

Uiteindelijk komen sommige kandidaten tot bezinning, zoals Bregje (18) uit Boxmeer, maar ook PNO-zoeker Michael die erkent dat hij seksverslaafd is. Bregje stond in Boxmeer bekend als wilde meid. Ze komt er achter dat ze veelvuldig met jongens het bed in duikt om aardig gevonden te worden. „Ik doe nu erg me best om een jongen eerst te leren kennen om pas daarna aan seks te denken, maar mijn reputatie is nog niet veranderd.”

Sociaalseksuoloog Blanca van den Brand uit Amsterdam begeleidde de jongeren in het programma. Ze kan niet zeggen in hoeverre deze situaties model staan voor de hele jongerengeneratie. „Wat ik wel zie is dat steeds meer jongeren met seksproblemen naar mijn praktijk komen, terwijl het vaak om hele andere dingen gaat. Dat ze denken seksproblemen te hebben komt omdat ze op zo’n vreemde manier met seks omgaan. Ze bedrijven geen liefde.”

3 Reacties

  1. niet bekend schreef:

    dit is van die film 40 days and 40 nights!

  2. Matroos . schreef:

    Ik zat veel weken op de boten met een goede kameraad en dikwijls zuchten wij en veel andere matrozen , mannen wanneer gaan wij aanmeren ? ja ge weet wel wat men dan zal zien de hoertjes van het schipperskwartier zijn al op post , ze wachten al op de kade laat deze poesjes toch ook iets verdienen het is immers hun beroep ja het gaat nogal dikwijls van moeder op dochter .

  3. verpleegster . schreef:

    40 dagen zonder seks ach mens hoe dikwijls gebeurt dat in een ziekenhuis ( hoeveel mannen en vrouwen ) zijn opgenomen voor 5 a 6 maanden na een ernstig ongeval , ik ken een kameraad die was 10 maand in ziekenhuis wat kon hij doen ? niks een groot geluk dat zijn vrouw het accepteerde en zich niet liet neuken door een buurman .

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.