Experimenteren met anaal

Experimenteren met anaal

Door:
-
Op:
-

Wat is anaal?

 “Anal play” kan elke seksuele stimulatie van de anus of het rectum zijn. Hier horen penetratie met de penis, een vinger of een speeltje bij, maar ook “rimmen” (de anus stimuleren met de tong) en “fisten” (vingers of een hele hand in het rectum steken). Het experimenteren met anaal kan ervoor zorgen dat jullie seksleven weer spannend wordt.

De statistieken

  • Één op de drie homoseksuele koppels heeft geen anale seks
  • Tot 30 procent van de heteroseksuele koppels heeft anale seks minstens een keer geprobeerd.

Wat maakt het zo aantrekkelijk?

De anus is een heel gevoelig gebied met veel zenuwuiteinden, wat ervoor zorgt dat veel mensen veel plezier beleven aan stimulatie van dit gebied. Sommige mensen vinden het uitproberen van nieuwe dingen, of het verbreken van sociale taboes, opwindend – of vinden het leuk om iets ‘stouts’ te doen. Een paar enkelingen doen maar wat en zijn meer aan het egotrippen, en hebben dus niet het beste voor met hun partner. Veel mensen vinden het idee gewoon niet aantrekkelijk om meerdere redenen, en deze persoonlijke voorkeur is net zo normaal.

Je partner

Vraag je partner maar of het iets is wat jullie samen willen proberen, maar onthoud dat je het 100% moet respecteren wanneer ze nee zeggen. Je partner onder druk zetten of bedreigen om ze iets te laten doen wat ze onplezierig of vernederend vinden is geheel onacceptabel, en geen deel van een liefdevolle relatie.

Veiligheid

De anus en het rectum produceren niet genoeg natuurlijk glijmiddel en zijn erg kwetsbaar, dus kunnen ze snel scheuren. Ruwe, wilde seks kan dus veel pijn veroorzaken, en er is een groter risico op het doorgeven van SOA’s. Gebruik veel glijmiddel op waterbasis , en doe het langzaamaan. Gebruik extra sterke condooms bij anale penetratie, die het risico op HIV en andere infecties verkleinen en de voorhuid beschermen. Laat degene die gepenetreerd wordt de snelheid en diepte bepalen, in ieder geval in het begin. Beschadigingen aan de sphincter, de ringvormige spier die de anus afsluit, kan incontinentie veroorzaken. Het is dus belangrijk om niets in het rectum te forceren, en penetratie moet alleen ondernomen worden met een partner die je vertrouwt.

Tenzij je een gênant reisje naar de EHBO-post wil, is het beter om nooit seksspeeltjes te gebruiken bij anale seks (butt plugs , dildo’s , vibrators of ‘geïmproviseerde’ speeltjes) tenzij ze glad zijn, niet kunnen breken, geen scherpe randjes hebben en een bredere onderkant hebben. Dit is belangrijk omdat ze anders het rectum kunnen beschadigen en een pijnlijk spasme kunnen veroorzaken, of naar binnen kunnen glippen en niet meer verwijderd kunnen worden zonder medische hulp.

Rimmen (oftewel anolingus of anolunctus) heeft nog een extra risico: het overbrengen van bacteriën uit de darmstreek, zoals E. coli, naar de mond. De “ontvanger” moet het gebied goed wassen, en de “gever” moet een vorm van bescherming gebruiken, zoals een latex lapje wat je in sekswinkels kunt kopen of een condoom (die je van boven tot onder openknipt en over de anus geplaatst) om dit risico te verkleinen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.