geen zin in seks

Geen zin in seks? Tips voor vrouwen!

Door:
-
Op:
-

Veel vrouwen, en ook mannen, lopen er op een gegeven moment tegenaan: minder of zelfs geen zin meer in seks. Dit kan een heleboel verschillende oorzaken hebben, maar het is hoe dan ook vervelend! Seks zorgt namelijk voor een heel intiem moment tussen jou en je partner. Het zorgt ervoor dat jullie je met elkaar verbonden voelen. Dichter kun je niet bij elkaar zijn. Ook als je partner wél zin heeft in seks, maar jij moet hem of haar steeds teleurstellen, kan dit voor strubbelingen zorgen. Merk jij ook dat je de laatste tijd geen zin hebt in seks? Misschien kunnen onze tips je helpen om weer te genieten van een goede vrijpartij!

Oorzaken van een lager libido

Stress

Één van de grootste boosdoeners van een lager libido is stress. Als je veel last hebt van stress, is de kans groot dat je hoofd niet staat naar seks. En ’s avonds ben je moe en uitgeput en met een beetje pech heb je nog hoofdpijn ook.

Verschillende behoeftes

Het kan zijn dat jullie heel andere behoeftes hebben op het gebied van seks. Als je het gevoel hebt dat het tussen jullie niet klikt op seksgebied, is het heel begrijpelijk dat je geen zin hebt om te vrijen.

Relatieproblemen

Wanneer jullie relatie niet helemaal lekker zit heeft dit logischerwijs ook invloed op jullie seksleven. Misschien staat er iets tussen jullie in waardoor je je niet meer open wilt, kunt stellen voor de ander. Ook als jullie weinig tijd hebben voor elkaar, bestaat de kans dat je je minder makkelijk kunt geven en dus ook minder zin hebt in seks.

Pijn bij het vrijen

Als je last hebt van pijn bij het vrijen is het logisch dat je er geen zin in hebt. Vaak is er gemakkelijk iets te doen aan, maar schamen vrouwen zich om erover te praten of ermee naar de huisarts te gaan. Veelvoorkomende oorzaken van pijn zijn vaginale droogheid en schimmelinfecties.

Bijwerkingen van medicijnen

Ook door bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva en bloeddrukverlagende middelen, kan je libido lager worden. Ook de anticonceptie-pil kan er de boosdoener van zijn dat je geen zin hebt in seks. Dit heeft te maken met de verlaagde hoeveelheid testosteron in je lichaam. De pil verpest je seksleven zegt Bregje Hofstede op deCorrespondent.nl.

Trauma’s

Als je in het verleden een vervelende ervaring hebt gehad met seks kan dit ook later nog grote invloed hebben. Maar liefst 40 procent van de meisjes en jonge vrouwen heeft ongewild seks gehad en 20 procent krijgt zelfs te maken met verkrachting. Deze schokkende cijfers komen uit een onderzoek onder 10.000 meisjes en vrouwen tussen de 12 en 25 jaar vertelt NOS.nl.

geen zin in seks tips

Tips om meer zin in seks te krijgen!

Achterhaal de oorzaak

Als eerste is het belangrijk om te achterhalen hoe het komt dat je minder zin hebt in seks. Heeft dit met je partner te maken? Met je verleden? Of is het iets waar je zelf iets aan kunt doen? Als je weet wat de oorzaak is van je verminderde libido, wordt het al een stuk gemakkelijker om er iets aan te doen! Als je last hebt van een traumatische ervaring, dan is het verstanding om hier hulp voor te zoeken! Praat hierover met je huisarts, hij of zij kan je doorverwijzen naar een maatschappelijk werker of psycholoog.

Praat erover

Praat met elkaar over jullie seksleven. Misschien komen jullie samen wel achter de oorzaak en kunnen jullie ook samen een oplossing bedenken. Vertel elkaar hoe een fijne vrijpartij er voor jou uitziet. De kans is groot dat jullie over veel dingen wel hetzelfde denken, maar dit op een andere manier communiceren. Door seks bespreekbaar te maken kunnen jullie elkaar tegemoetkomen en hebben jullie allebei fijnere seks.

Relax

Als je veel stress hebt, komt het er vaak niet van om te vrijen. Stress is niet altijd te voorkomen, maar je kunt er zelf wel voor zorgen dat jullie weer een beetje ontspannen. Geef elkaar een lekkere massage of boek een middagje sauna met z’n tweeën.

Maak tijd voor elkaar

Aansluitend op de vorige tip is het ook goed om regelmatig wat tijd voor elkaar te maken. Plan een romantisch diner bij kaarslicht, ga samen naar de bioscoop of spreek een vaste avond in de week af dat jullie iets samen doen.

Voorkom pijn tijdens het vrijen

Heb je het vermoeden dat je last hebt van een vaginale schimmelinfectie? Niks om je voor te schamen! Vaak hoef je bij de huisarts niet eens uit de kleren, maar is een omschrijving van je klachten al genoeg voor een receptje. Wil je écht niet naar de huisarts? Dan zijn er ook middeltjes te krijgen bij de drogist. Vermoed je dat je een soa hebt? Laat je dan altijd testen! Ermee blijven lopen, kan de schade alleen maar groter maken. Merk je dat je vagina tijdens het vrijen niet vochtig genoeg wordt? Dan is glijmiddel een goed idee! Je vindt verschillende soorten geschikt glijmiddel op EasyToys.nl.

Toon affectie

Misschien hebben jullie gewoon even een zetje in de goede richting nodig. Laten jullie nog wel aan elkaar merken dat je om elkaar geeft? Zeg je nog wel dat je van hem of haar houdt? En knuffelen jullie nog regelmatig? Je zult merken dat elkaar aanraken, knuffelen en strelen goed kan helpen om dat vlammetje weer te laten ontwaken!

Heb jij ook tips om weer zin te krijgen in seks? Laat het weten in een reactie!

1 Reactie

  1. Beffer ( kutlikker ) schreef:

    Beffen is misschien een mooier woord als kutkussen of kut likken .

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.