Vrouw met laag libido gehalte

Laag Libido gehalte

Door:
-
Op:
-

Vraag:

Ik ben een 36-jarige vrouw en heb al 18 jaar type 1 diabetes. Ik moet mezelf vier keer per dag injecteren. Het probleem is dat ik een laag libido heb. Ik denk niet aan seks en heb moeite met opgewonden worden. Ik heb gelezen dat dit vaker voorkomt bij mensen met suikerziekte.

Ik woon al 8 jaar samen met mijn partner en we hebben 2 kinderen. Seks is altijd het initiatief van mn partner, ik neem nooit de leiding en wil dat ook niet. Ik heb dit probleem al jaren, voordat ik mn huidige partner ontmoette. Kun je helpen? Het veroorzaakt problemen in onze relatie.

Inge zegt:

Je hebt helemaal gelijk, een laag libido en moeilijk opgewonden worden komt vaak voor bij mensen met type 1 en type 2 diabetes. Gelukkig heb je niet gezegd dat je moeite hebt met het krijgen van een orgasme of last hebt van vaginale infecties – dat kan ook voorkomen bij mensen met diabetes.

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je hier met je huisarts over praat, en dat je partner met je meegaat.  Hij moet ervan verzekerd worden dat de symptomen veroorzaakt worden door je ziekte, niet omdat je je niet tot hem aangetrokken voelt. Je dokter kan je misschien ook advies – of supplementen – geven om de bijwerkingen van je suikerziektemedicatie tegen te gaan of je doorverwijzen naar een specialist.

Het helpt misschien ook om meer zink binnen te krijgen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid testosteron, essentieel voor je libido bij zowel mannen als vrouwen, misschien verhoogd wordt door meer zink binnen te krijgen. Zink zit in onder andere rood vlees, gevogelte, krab, oesters, pompoenzaadjes en pinda’s.

Je hebt een probleem met nat worden omdat de bloedtoevoer naar je vagina minder goed is. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om opgewonden te worden en ik denk dat je veel kunt hebben aan glijmiddel – een goede op de markt is WET . Het is ’s werelds eerste en enige organisch glijmiddel. Omdat er geen synthetische dingen of schadelijke chemicaliën in zitten is het zelfs goed voor je vagina!

 

1 Reactie

  1. Raadgever . schreef:

    Wel bij mijn vrouw is het juist hetzelfde die heeft gelukkig geen diabetes ( spijtig genoeg dat iedereen het niet kan zeggen ) wel ik ben het die altijd begint te kussen en te strelen te zuigen en te likken zeg maar lief doen en dan volgt seks natuurlijk faken doet ze niet en zeggen " weeral eens lieveling " .

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.