liefdeshormoon

Liefdeshormoon voor intense seks

Door:
-
Op:
-

Het liefdeshormoon oxytocine

Onderzoekers van de Hannover Medical School, ontwikkelden een spray met het stofje oxytocine. Dit is een natuurlijk hormoon dat iedereen aanmaakt bij elke vorm van sociaal contact, mits het als positief wordt ervaren. Het kan al gebeuren als je oogcontact maakt of wanneer je met iemand knuffelt. Maar ook tijdens een vrijpartij, komt het stofje vrij in je hersenen. De bijnaam knuffelhormoon of liefdeshormoon, is daarom zeker gepast.

Wetenschappelijk onderzoek

Om uit te vinden wat oxytocine met je doet tijdens de seks, is er een jaar lang wetenschappelijk onderzoek gedaan. Hier deden dertig stellen deden aan mee, die stuk voor stuk zorgvuldig zijn geselecteerd. Elke persoon verkeerde in goede gezondheid en ook de relaties waren stabiel. Dit alles om een zo betrouwbaar mogelijke uitslag te krijgen. De koppels kregen allemaal ofwel het middel met oxytocine mee naar huis ofwel een placebo. Het was de bedoeling dat beide partners de spray vlak voor de seks gebruikten. En na de vrijpartij moesten zij een vragenlijst invullen over hoe ze het hadden ervaren. Aan de hand hiervan werd bepaald wat de werking precies was van de spray met het liefdeshormoon.

Wat doet het hormoon?

Het onderzoek van de Hannover Medical School, heeft heel wat informatie opgeleverd. Zo zorgt de stof oxytocine er niet voor dat je meer zin krijgt in seks. En ook voel je je niet extra opgewonden tijdens de seks. Het effect zit hem in de mate waarin je de hoogtepunten beleeft. Deze liefdesspray zorgt ervoor dat je de orgasmes op een meer intense manier ervaart. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Het stofje kan dus zeker een mooie toevoeging zijn op je seksleven. De naam ‘liefdeshormoon’ klinkt misschien wat magischer dan het is. Maar toch helpt oxytocine je om nog meer te kunnen genieten. Al hebben de onderzoekers er vooral een ander doel mee. Want ze hopen er uiteindelijk mensen met erectieproblemen of een laag libido mee te helpen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.