Orgasme krijgen

Dit moet je vermijden als je een orgasme wilt!

Door:
-
Op:
-

Het orgasme is toch wel de kers op de slagroom als het gaat over seks. Maar niet iedereen bereikt gemakkelijk het hoogtepunt, sommigen onder ons zelfs helemaal niet. Vooral niet als je lief geen idee heeft wat hij eigenlijk moet doen daar beneden. Maar laat ik de mannen de schuld niet geven, er zijn tal van andere factoren die bijdragen aan het niet bereiken van een orgasme. Misschien zijn de volgende drie onderwerpen wel de boosdoener voor jou.

  1. Geobsedeerd zijn door je eigen uiterlijk

Bijna alle vrouwen kijken naar hun eigen lichaam, soms op een geobsedeerde manier. Vooral wanneer je naakt bent of misschien wel eens naakt voor de spiegel staat. Zoals bijna alle schoonheidsidealen, wordt je obsessie voor je eigen lichaam vooral veroorzaakt door sociale druk. Al van jongs af aan zien we immers op televisie dat mooi zijn vooral wordt geassocieerd met een slank lichaam, gezonde teint, witte tanden en een volle bos haar. Een rol of een kwabje wordt al snel bespot en hebben we allemaal geen afkeer van cellulitis? Mijn vriendinnen in ieder geval wel.

Als je tijdens de seks bezig bent met hoe je er zelf uit ziet en vooral als je zelf vindt dat je dik of onaantrekkelijk bent, zul je niet snel de climax bereiken. Op een of andere manier zijn je hersenen toch zo ingesteld dat je onbewust bezig bent met je verschijning en in welke positie je lichaam het beste uitkomt (in plaats van hoe die het beste aanvoelt). En in dat geval raak je vaak gefrustreerd dat je de top niet zult bereiken.Orgasme vrouw

2. Denken aan dingen die je nog moet doen

Nogmaals, de hersenen van een vrouw spelen een belangrijke rol in opwinding en het vermogen om een ​​orgasme te bereiken. Je moet volledig kunnen overgeven en totaal ontspannen op het moment dat je samen met je lief in bed duikt. Opgaan in elkaar en genieten van het moment, lukt simpelweg niet zo goed als je met je hoofd ergens anders bent. Bijvoorbeeld bij je to-do lijst van de week of als je denkt aan de boodschappen die je nog moet halen. Komt dat in je op, op het moment dat je partner en jij elkaar verwennen en de passie samen delen, dan kom je waarschijnlijk niet eens in de buurt een orgasme.

De oplossing is om een paar minuten voor de seks alvast te ontspannen en de stress van de dag van je af te laten glijden. En, zoals al zo vaak gezegd wordt, voorspel is belangrijk hierbij: het zal je helpen je zorgen te vergeten. Hebben jullie de tijd samen? Dan kun je ook andere afleiding opzoeken. Kijk je favoriete serie, drink samen een glas wijn of ga met elkaar genieten van een warm bad. Doe wat nodig is om je hersenen uit te schakelen, zodat je niet meer denkt aan alle verantwoordelijkheden, maar alleen  aan plezier.

3. Je afvragen waar je orgasme blijft

De grootste killer van een potentieel orgasme: denken aan hoe lang het nog moet duren voor je klaarkomt. Herken je dat? Als jullie samen op dreef zijn en je geniet van het moment, je ligt goed en het zweet kruipt over je lichaam van inspanning. Plotseling vraag je je af hoe lang het nog duurt voor je op je hoogtepunt bent. En hoe verder de tijd vordert, hoe meer dit in je gedachten opspeelt. Nadenken blijkt dan een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitkomt. Een cirkel die jou je climax ontneemt.

Als de seks goed is, vergeet je vaak de tijd. Een orgasme kan even nodig hebben, sommige mensen zijn al sneller klaar. Bij de één duurt het tien seconden, de ander heeft tien minuten nodig, maar het kan ook wel een uur duren. Laat de tijd varen en focus je daar niet op. Zorg dat jullie het samen fijn hebben en genieten van elkaar. Ook wanneer je partner klaar is, mag je best op je strepen staan: laat hem maar doorwerken om ook jou zover te krijgen. Het is goed dit van tevoren aan te geven, zodat je hem niet hoeft aan te spreken als hij omdraait nadat hij klaargekomen is. De nadruk moet niet liggen op het orgasme als doel, maar op het samen zijn en op het gevoel van goede seks.Geen orgasme - Frustratie

4. Te weinig glijmiddel 

Denk je dat jij geen glijmiddel nodig hebt? Probeer het dan maar eens en ontdek het verschil tussen seks met of zonder. Veel stelletjes gebruiken het niet, denkend dat het uit zichzelf nat genoeg wordt en anders gebruik je gewoon speeksel. ‘Werkt net zo goed’, hoorde ik laatst iemand zeggen. Maar niets is minder waar. En vooral als je moeite hebt om een orgasme te bereiken is het de investering waard om een fles met goed glijmiddel te kopen.

Je vindt verschillende soorten bij de drogist. Blijf je liever anoniem, dan kun je het altijd online bestellen. De keuze is reuze: je hebt glijmiddel in verschillende smaken en van verschillende merken. Mijn ervaring is dat glijmiddel met een smaakje fantastisch ruikt, maar meestal smaakt naar vloeibare kunststof. Glijmiddel van betere kwaliteit is naar mijn mening een aanrader vanwege de smaak, geur en ze bevatten meestal natuurlijke ingrediënten.

Heb je het glijmiddel éénmaal in huis, dan zul je bij gebruik merken dat de wrijving tussen jou en je partner, zowel in de vagina als op de vulva en de clitoris, zoveel fijner is. Hoe beter het glijdt, hoe meer opgewonden je wordt. En het gevoel wordt steeds beter doordat je continu de juiste stimulans krijgt. Probeer het! Wees niet te trots om die fles te kopen. Ik beloof je, het is de moeite waard. Je zult blij zijn dat je de keuze hebt gemaakt op het moment dat je eindelijk de climax hebt bereikt.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.