jonge vrouw is onzeker in bed

10x onnodig onzeker in bed

Door:
-
Op:
-

Seks is het meest intieme wat je met je partner kunt delen. Liefde, passie, seksuele energie en lust vloeien samen wanneer je de lakens deelt – en natuurlijk ook de keukentafel, de bank of wellicht de achterbank van de auto. Vrijen is een heerlijke uitlaatklep die eigenlijk onmisbaar is in een relatie, wat zeg ik: in je leven. Maar uit de kleren gaan, kan soms onnodige angsten opwekken. Iedereen is wel eens onzeker in bed terwijl dat meestal helemaal niet nodig is.

De 10 grootste sekszorgen van vrouwen

Zo heb ik een vriendin die haar potentiële bedpartner naar huis stuurde zonder enige aanleiding. Tenminste, hij zag het niet aankomen en stond niet veel later met vraagtekens weer buiten de deur. De reden? Ze was niet voorbereid en droeg dus geen glamoureus ondergoed. Dat maakte haar onzeker in bed. In feite boeit het weinig mannen welke lingerie je draagt, zolang de seksuele spanning maar goed zit. Hier zijn nog 10 andere sekszorgen waar mannen zich echt niet druk om maken… en jij zou ook niet onzeker in bed moeten zijn door deze sekszorgen.

  1. De striae op je lichaam

Niemand telt het aantal striemen op jouw benen, buik of borsten. De meeste mannen merken het niet eens op. Doen ze dat wel, dan hebben jullie waarschijnlijk al meerdere dates gehad en is hij gek op jou om wie je bent. Ik heb nog nooit een man horen zeggen dat cellulitis en striae redenen zijn om een punt achter zijn dates te zetten. De meeste mannen zijn nuchter en weten dat dit nou eenmaal vaak voorkomt bij vrouwen.

  1. Dijenkletsen tijdens de seks

Of je nu heerlijk ronde billen hebt, een slanke kont, zachte beweeglijke dijen of afgetrainde: het geluid van kletsende dijen houdt je niet tegen. Laat je er niet door afleiden. Concentreer je op het ritme van het kletsen, geniet van de stoten die je meevoeren in de maat. Tempo én ritme zijn ontzettend belangrijk tijdens een goede vrijpartij. Houd het ritme vast en varieer in tempo, van intense diepe stoten naar snel geklets en weer terug.

  1. Je vagina ruikt niet naar bloemen

Een ander ding waar veel dames van in de stress raken is over de geur van hun vagina. Maak je geen zorgen: geen enkele vrouw, en ook geen man, ruikt tussen de benen naar bloemetjes. Tenzij je een infectie of een aandoening hebt, zal hij echt niet afschrikken van jouw parel. Laatst vroeg ik wat vrienden naar hun ervaringen, wat denk je? ‘Elke vrouw ruikt anders, maar een vieze geur die je je lust ontneemt? Nee, nooit meegemaakt.’ Deze sekszorgen zijn dus duidelijk niet nodig!

onzeker in bed door geur van vagina

  1. Jouw ongeschoren benen

Oke, ik ga er niet om liegen: er zijn mannen die het liefst een vrouw zonder lichaamshaar hebben. Maar het overgrote deel boeit het niet of je stoppels op je benen hebt of jezelf nog nooit hebt getrakteerd op een Brazilian wax. Sterker nog: die stoppeltjes worden niet eens opgemerkt. Raak niet in paniek als je besluit met een aantrekkelijke vent de nacht door te brengen en je beseft dat je benen niet glad zijn.

  1. Het ontbreken van gekreun bij genot

Gekreun wordt vaak gezien als graadmeter van genot, maar dit geldt niet voor iedereen. Soms kan het ongemakkelijk voelen om te kreunen, vooral als je elkaar net kent. Sommigen genieten graag in stilte. Wat de reden ook is: geluid is niet het enige waarmee jij jezelf kan uiten tijdens de seks. Met je eigen handelingen en de uitdrukking van je gezicht kun je heel goed overbrengen dat je geniet van je lief.

  1. Niet kunnen klaarkomen

Er zijn vrouwen die drie orgasmes binnen een kwartier beleven, terwijl andere dames een half uur bezig zijn en met geluk misschien klaarkomen. Andere beleven alleen een hoogtepunt door een specifieke handeling, op een bepaald tijdstip of enkel met een sex toy. Eén tip: staar je niet blind op het hebben van een orgasme. Focus je op de seks, op het samen naakt zijn en op de prikkelingen die je voelt. Seks is bevredigend en aangenaam, ook als je niet klaarkomt.

  1. Gekke gezichtsuitdrukkingen

Erkennen dat ik bij bepaalde standjes en tijdens het klaarkomen kijk als een verslagen T-rex, was een noodzakelijk onderdeel van mijn seksuele groei. Tegenwoordig kan het me weinig schelen, seksueel plezier (het woord zegt het al) is iets waar je optimaal van moet genieten. Laat je gaan en uit je genot, zoals jij wilt. Als het moment suprême arriveert, houd je dan niet in, alleen maar omdat je denkt dat hij het misschien een beetje vreemd vindt. Brul als een beer, knijp met je gezicht, zet je nagels in zijn borst, doe wat jij wilt en wat goed voelt en wees vooral niet onzeker in bed over je gezichtsuitdrukkingen.

vrouw is onzeker in bed tijdens orgasme

  1. De angst om initiatief te nemen

Je wilt graag de stand wisselen en klimt het liefst bovenop hem, maar je bent bang dat hij niets aan jouw beoogde standje vindt. Laat het los! Ga mee met de flow en pak hem maar aan. Blijkt je partner het niet lekker te vinden? Dan hoor je dat vanzelf wel.

  1. Oh jee, hij zit naast je clitoris

Hij doet zijn best en stimuleert met cirkelbewegingen je clitoris. Tenminste, dat denkt hij. In werkelijkheid zit ‘ie er een paar centimeter naast. Durf jij te zeggen dat hij moet opschuiven? Je zou niet de enige zijn die zijn mond houdt, alleen maar om hem niet voor het hoofd te stoten. Doe jezelf een plezier: stuur je partner in de juiste richting. Dan weet hij precies waar hij moet zijn en kun jij nu direct genieten van zijn verwennerij.

  1. Onverwachte geluiden

Het bekende scheet-geluid wanneer lucht bij het penetreren komt, een onverwachte boer of gekreun van je maag en darmen. Wie kent het niet? Of misschien denk jij wel eens een sexy geluid te maken, maar klinkt je kreet meer als de lokroep van een olifant. Seks, vooral op zijn heetst, is nog altijd een oer-activiteit. En nee, de geluiden die dat met zich meebrengt zijn niet altijd zo romantisch als we zouden willen. Maar ze zijn ook niet te controleren. Moraal van het verhaal: er is geen reden om beschaamd te zijn over geluiden die je maakt tijdens de seks.

Waarover ben jij onzeker in bed? Laat het weten in een reactie!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.