Vibrator party

De perfecte keuze in vibrators

Door:
-
Op:
-

“Heb jij al een vibrator? Anders kom ik eens een party geven voor jou en je vriendinnen”, sprak Manuela enthousiast. Sinds mijn oud-collega het land afreist om dildo’s, vibrators en andere spannende toys te demonstreren, wil ze me strikken voor een party bij mij thuis. En dat komt goed uit, want ik heb een prangende vraag voor haar: welke vibrator is perfect voor mij?

Die party is er nog niet gekomen, maar Manuela praat graag over haar passie. Al lijkt het me vooral hilarisch om een ei of een bunny op het puntje van je neus te zetten (je leest later waarom), ik had vooral behoefte aan goed advies, op een rustige plek, zonder gillende vriendinnen er omheen. Misschien begrijp je wat ik bedoel.

Vibrators zijn heerlijke speeltjes die al zoveel vrouwen een hoop genot brengen. Het verschil tussen al die zoemende apparaten is geen hogere wiskunde, maar je wilt natuurlijk wel weten wat je opties zijn. Ben jij op zoek? Dan is één ding heel belangrijk om te weten: welk deel van je lichaam wil je stimuleren?

Vibratie voor ieder lichaamsdeel

Jezelf verwennen met vibratorsGezien veel vibrators lang en slank zijn, kun je ze goed gebruiken voor penetratie. Maar je gevoeligste plekjes zitten toch aan het oppervlak van het lichaam, zoals de clitoris en de eerste paar centimeters in de vagina of anus. Wist je dat veel dames die gebruik maken van vibrators ze daarom niet eens gebruiken voor penetratie? Er zijn niet voor niets zoveel verschillende vormen vibrators.

Krachtig of subtiel?

Een andere vraag die je jezelf moet stellen bij de zoektocht naar een fijne vibrator is: hoe gevoelig ben ik eigenlijk? En als je eerder een vibrator hebt gebruikt, wat voelde toen goed voor jou? Wellicht ben je op zoek naar een krachtige vibrator met sterke trilling. Of heb je liever een sensuele en subtiele verleider in huis? Het kan zelfs zo zijn dat je voorkeur voor vibratie afhangt van het uur van de dag. Wil je dat je partner mee geniet van jouw nieuwe toy, houd dan rekening met wat hij of zij lekker vindt.

Het beste materiaal

Welk materiaal je kiest voor een vibrator hangt samen met mijn vorige punt: hoe harder het materiaal, hoe harder de trilling. Harder kunststof en metaal geven de vibratie beter door, soms worden ze wel eens te hard bevonden. Sommige zachtere vibrators zijn trouwens ook vrij sterk, maar dat komt door een sterke batterij. Ben jij een type voor less is more, dan is een zachte siliconen of kunststof vibrator iets voor jou.

Extra opties

Vibrators kennen verschillende opties, van zachte pulsaties tot diepe en snelle trillingen. De meeste kunnen gecontroleerd worden door knoppen aan de basis van het model, met handbediening aan een draad of met een afstandsbediening. Niet alle vibrators bieden dezelfde verscheidenheid. Mijn mening? Hoe meer extra opties, des te leuker is je speeltje om mee te spelen.

Vibrators versus dildo

Zeventig procent van de vrouwen krijgt een orgasme door het stimuleren van de clitoris in plaats van seksuele penetratie. Voor de meeste beginners is een vibrator dus de ideale kennismaking met seksspeeltjes. Al heeft een dildo ook zo zijn voordelen, maar dat is een ander verhaal. En de keuze in vibrators is reuze. En dat maakt het niet altijd makkelijk om te kiezen, tenzij je er gewoon een paar tegelijk aanschaft.

Een paar voorbeelden op een rij:

Het beruchte ei

Ei en bullet vibrators zijn erg klein en meestal vrij krachtig voor hun grootte. Ze zijn discreet en redelijk betaalbaar. Deze vibrators komen in veel verschillende vormen, kleuren en ze variëren in snelheden. Meestal zijn ze eenvoudig te gebruiken en ook nog eens erg discreet, want je kunt een ei dragen zonder dat het iemand opvalt. Ook perfect voor beginners dus.

De pocket vibrator

Ontzettend populair: een pocket vibrator. Ze zien eruit als klein zaklampje en zijn zeer discreet, betaalbaar en gemakkelijk in gebruik. Ik geef de voorkeur aan de pocket, omdat ze handig zijn, je er goede grip op hebt (dat kan nog wel eens lastig zijn als je glijmiddel gebruikt) en ze vaak variëren in snelheid.

De rabbit 

De vibrator met konijnenoortjes is er absoluut één om van te houden. Het is een fijne combinatie van een stevige penetratie, terwijl de konijnenoortjes je clitoris stimuleren. En hij is niet ‘too hard to handle’, je hebt ze vaak met veel verschillende standen: ideaal om ritme op te bouwen of te variëren. Kortom, ultiem plezier.

Gspot vibrator
G-Spot vibrator

G-spot vibrators zijn als het ware dildo’s met een gebogen vorm die G-spot stimulatie mogelijk maken. Het is niet een typisch dingetje voor beginners en ik mis hierbij wel echt de stimulatie van de
clitoris. En dat is toch het lekkerste wat er is? Voor mij in ieder geval wel. Buiten dat je er een beetje handig mee moet worden, kunnen ze soms ook prijzig zijn.

Cockringen

Ringen zijn ideaal voor stelletjes die samen de ontdekkingstocht naar het ideale speeltje willen doorlopen. Ringen zijn aantrekkelijk in prijs, vaak ook te gebruiken als wegwerp model, en ze zijn een fantastische aanvulling op jullie seksleven.

 

Voor je gaat shoppen nog een paar tips:

  • Kijk goed om je heen: online kopen is lekker discreet, maar testen in de winkel is ook wat waard: advies van een medewerker van de seksshop is echt waardevol;
  • Test de kracht van de vibrator op het puntje van je neus (tip van die oud-collega, ik denk dat die zich wel vermaakt op al die party’s die ze geeft). Je neus heeft een vergelijkbare gevoeligheid als je clitoris, dus als het daar kriebelt, werkt het ook daar beneden;
  • Koop je in een winkel? Test dan even de batterijen voor je een vibrator meeneemt, dat voorkomt teleurstellingen;
  • Let op dat de vibrator die je koopt gemaakt is van materiaal dat geen giftige stoffen bevat;
  • Vraag even na of je het product mag ruilen en bewaar de bon voor garantie;
  • Shop je speeltje samen met een vriendin (morele steun) of neem je lief mee tijdens dit avontuur (het geeft toch seksuele spanning);
  • Controleer of je aankoop waterproof is. Het zou zonde zijn als je hem in de douche of bad gebruikt en je vibrator blijkt letterlijk verzopen;
  • Gebruik nooit siliconen glijmiddel in combinatie met een siliconen dildo of vibrator. Glijmiddel op waterbasis kan wel;
  • Vrouwen boven de veertig kunnen beter een krachtige vibrator gebruiken, test dus vooral of de vibratie, de standen en impulsen voor jou voldoende zijn.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.