Seks maakt jonger

Seks maakt jonger

-
Op:
-

Opmerkelijk is wel dat vrijblijvende seks met verschillende partners niet hetzelfde voordeel geeft. In tegendeel, het kan tot voortijdige veroudering leiden omdat het zorgen en spanningen meebrengt.

Heldere geest
Orgasmen maken oxytocines vrij en geven een rustgevend, tegelijk energiek gevoel. Onze geest wordt superhelder, angsten verdwijnen en we zijn minder nerveus. Tijdens seks worden een aantal gezondheidsverbeterende chemische stoffen in het lichaam vrijgegeven zoals endorfine. Een natuurlijke oppepper die ook dienst doet als pijnstiller en bezorgdheid vermindert.

Minder ziek
Seks verhoogt de bloedstroom naar de hersenen. Deze toevoer van vers bloed geeft de cellen verse zuurstof en hormonen. En omdat het gebruikte bloed wordt afgevoerd, worden ook de afvalproducten die ziekte en vermoeidheid veroorzaken afgevoerd.

Recente studies tonen aan dat regelmatig de liefde bedrijven, ons resistent maakt tegen verkoudheden en griep. Lang kussen doet eveneens de bloeddruk dalen en de cholesterol zakken. Op kortere termijn komen bij het zoenen bacteriën vrij die mogelijke infecties te lijf gaan.

Stretching
Fitness en conditietrainingen zijn leuk, seks nog beter. Wie een flexibel lichaam en een goede training wil, weet wat te doen. De liefde bedrijven is een cardiovasculaire gebeurtenis. Het geeft je hart en longen een workout en het vermindert het cholesterolniveau. Per 30 minuten seks verbrand je 150 calorieën. Wie weet niet wat te kiezen: 120 kilometer joggen of drie keer per week seks. Beide activiteiten verbranden hetzelfde aantal calorieën, maar liefst 7.500.

Jonger en gelukkiger
Onderzoek toont aan dat wie het drie keer per week doet, er een heel pak jonger uitziet. Neuropsycholoog David Weeks van het Royal Edinburgh Hospital in Schotland interviewde 3.500 Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen tussen 20 en 104 jaar. Zij hadden allen één ding gemeen: zij zagen er jong uit voor hun leeftijd. Bleek dat ze allen over een goed en krachtig seksleven beschikten. Hun zelfvertrouwen werd daardoor een pak groter en ook dat deed hen stralen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.