Sekstoerisme

Vrouwen doen aan sekstoerisme

Door:
-
Op:
-

Het cliché dat mannen aan sekstoerisme doen en vrouwen aan romancetoerisme klopt niet. Ook vrouwen nemen op vakantie immers het initiatief tot seks en ook bij hen draait het niet steeds om gevoelens. Dat blijkt uit het eindwerk van Nathalie Strzelecki studente aan de KU-Leuven.

Strzelecki interviewde 37 vrouwen die tijdens hun vakantie seks hadden met iemand van de plaatselijke bevolking. De resultaten staan in het KUL-blad Campuskrant.

Het ging vaak om middenklassevrouwen die zich niet goed in hun vel voelden omdat hun relatie niet voldeed of pas afgelopen was. Bijna de helft had een laag zelfbeeld, problemen met hun uiterlijk of met hun gezondheid.

Egyptenaar

De vrouwen uit de steekproef bezochten vooral landen rond de Middellandse Zee. Een groot aantal had een Egyptische lover. “Het merendeel was tevreden op seksueel gebied, maar sommigen trokken wel in twijfel of de mannen het serieus meenden”, zegt Strzelecki tegen de Belgische krant. “De kans bestaat immers dat de mannen uit zijn op geld of migratie naar ons land.”

“Je kan zeggen dat een vakantieromance met een lokale man vooral teleurgestelde vrouwen oplevert, maar de meesten zijn achteraf nog altijd méér teleurgesteld in de Vlaamse mannen”, stelt de studente.

Meer over Sekstoerisme: Wikipedia

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.