relatie sleur

Van doodsteek naar een nieuwe start

-
Op:
-

Ongetwijfeld heb je het zelf al eens meegemaakt, of je kent het tenminste als het cliché die in veel films en series wordt aangehaald als de doodsteek van een relatie: de seksuele sleur. Waar jullie vroeger niet van elkaars lijf af konden blijven en elkaar aankijken al goed genoeg was om met elkaar het bed in te duiken. Is het nu vooral “vanavond niet schat”. Dat hoeft overigens echt niet te betekenen dat je je partner niet meer graag ziet of dat er fundamentele problemen zijn in de relatie. Nee, seksuele sleur is vaak genoeg het effect van tijd. De lange tijd dat jullie zijn en het gebrek aan tijd die jullie samen hebben. Maar hoe komt dat nu? Wat kan je eraan doen?

Hier komt de seksuele sleur

Elkaar door en door kennen
Wanneer het begin van de relatie bestaat uit seks, seks en nog meer seks. Alles nieuw is en je elkaars lichamen tot in de puntjes verkent. Dan zorgt dat er voor dat je na verloop van tijd goed te weten komt wat je partner allemaal lekker vindt en omgekeerd. En wat doe je dan wanneer je iets nieuws ontdekt dat je partner nog net dat tikkeltje geiler maakt? Je gaat dat vaker doen tijdens de seks.

Als je nu vergelijkt met toen dan kan het contrast heel groot zijn. Want bijvoorbeeld datzelfde trucje die toen zoveel effect op jouw of je partner, is nu minder effectief geworden. Met andere woorden het is stilletjes aan routine. Vaak heb je dit niet eens door terwijl het aan het gebeuren is, maar het is wel degelijk een proces waar niet aan te ontkomen valt: je weet waar de ander wild van gaat worden. En dan ben je snel geneigd om dit vaker en vaker te doen, waardoor je uiteindelijk een bepaalde routine ontwikkeld.

Wegsijpelende spanning
Een bijkomende reden dat het vaak wat spaak loopt in bed is dat na verloop van tijd de spanning langzaam wegsijpelt. In het begin is het vaak wat aftasten en elkaar doelbewust verleiden. Het eindigen van de avond in bed is dan nog vaak het gevolg van elkaar opgeilen, flirten, plagen en een vleugje romantiek. Na een aantal jaren wordt dit minder en dat maakt de seks ook minder spetterend, want er is minder opgebouwde spanning. Dat dit gebeurt betekent niet dat je eraan toe hoeft te geven. Het idee dat de seks na een x-aantal jaar slecht wordt en dat dit onvermijdelijk is. Hoeft niet jouw werkelijkheid te worden…

Zo geraak je er uit

Het begint met een woord
Het belangrijkste om uit een seksuele sleur te geraken is door er over te communiceren. Dat lijkt logisch, maar in de praktijk is praten over wat je dwars zit en überhaupt praten over seks vaak moeilijk. Nochtans hoeft het dat niet te zijn: hoe kan er nu iets verbeteren als er niet over gepraat wordt? Ga dan ook in dialoog met je partner over het feit dat je het gevoel hebt dat het allemaal wat minder is dan het ooit was, dan je wilt.

Denk samen na over leuke ideetje en spannende fantasieën. Vertrouw je partner met het feit dat je meer wilt en de kans is groot dat je voor dat vertrouwen opnieuw fantastische seks terug krijgt. Door te communiceren schep je de ruimte die nodig is om opnieuw te experimenteren. Om grenzen te verleggen en jezelf terug te vinden op plekken waarvan je nooit had gedacht er te komen. Hoe pak je dit concreet aan? Je begint op een positieve noot en geeft wat complimenten. Je spreekt af open te staan voor elkaars mening en probeert hoe dan ook niet in het defensief te gaan.

Partytricks
Wanneer het jullie begonnen zijn met communiceren is het tijd om jullie te ontplooien. Het kan dat je daarbij verder gaat dan ooit tevoren. Denk verder na dan het gewone en ontdek onbekende seksuele prikkels. Misschien zijn het wel speciale kledingstukken, misschien wat rollenspel of zelfs wat verder dan dat? Sluit vooral niks op voorhand uit tot je het uit eigen hand hebt ervaren. Wat hier ook belangrijk is dat je niet dingen afschiet als je iets niet wil, wanneer je partner wat voorstelt. Maar dat je probeert een variant te vinden wat jou wel spannend en leuk lijkt. Op deze manier kom je naast het seksuele ook op emotioneel vlak dichter tot elkaar en dat komt uiteraard jullie seksleven ook weer ten goede!

Onverwachts is ook goed
De routine en de seksuele sleur doorbreken kan soms al zo gemakkelijk zijn als het gewoon doen. Als gewoon eventjes alles aan de kant schuiven en je partner eens goed en ouderwets nemen op een onverwacht moment. De vlam van jullie passie is altijd latent aanwezig en er is heus geen vlammenwerper nodig die weer te laten ontluiken. De vonk van geilheid na een onverwachts vluggertje of een nieuw element kan al ruim voldoende zijn.

Al te vaak komt het neer op één simpele regel: durf initiatief nemen zonder te denken dat je voor gek zult staan. Want een goed voorbeeld doet volgen en wanneer jij alles uit de kast trekt dan is dat een onweerstaanbaar signaal voor jouw partner!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.