vrouw gaat met telefoon succesvol daten op tinder

One-liners voor succesvol daten op Tinder

Door:
-
Op:
-

Tinder: je kunt er moeilijk omheen. Zeg nou zelf, ken jij nog een vrijgezel die deze app niet op zijn telefoon heeft staan? Misschien zelfs je brave vriendin, die sexy (maar getrouwde) collega of een toegewijde non (oké, nu overdrijf ik waarschijnlijk). En help; tegen beter weten in, heb ik het nu zelf ook! Internetdaten is niets voor mij, zo vond ik enkele jaren geleden. Eenmaal het spelletje spelend, heb ik toch mijn mening bijgesteld. Wat blijkt? Ik ben veroverd door de spanning die online flirten met zich meebrengt. Tinder heeft toch echt zo zijn charmes. Daarom vandaag mijn tips voor succesvol daten op Tinder

Het geheim van succesvol daten op Tinder?

Hoe goed ben jij in het benutten van je Tinder charmes? Ben jij in staat om nét een beetje meer dan nieuwsgierigheid te ontsteken bij de matches die je hebt of ben jij eerder het type dat wordt gekenmerkt door die gênante Tinder verhalen? Mocht je jezelf herkennen in het laatste; maak je geen zorgen en lees verder. Vandaag deel ik met jou een paar tips en gedachten over wat er nodig is om de kunst van succesvol daten op Tinder onder de knie te krijgen.

1. Wees uniek en val op

Om te beginnen: als jij je hebt laten vertellen dat de simpele openingszin ‘Hallo, hoe gaat het met je?’ werkt, trap er dan niet in! In alle eerlijkheid, je zult hiermee niets meer terug krijgen dan een paar beleefde reacties. Tenzij je dit bericht opvolgt met een grap, een opmerkelijke oneliner of een interessante tekst. Want juist voor succesvol daten op Tinder moet je je best doen om op te vallen in de menigte. En gebruik alleen een profielfoto van jezelf, niet één waar je met een groep vriendinnen op staat.

2. Begin met jouw vibe

Een van mijn favoriete manieren om het gesprek te openen op Tinder is met iets grappigs. Het eerste berichtje gaat niet om wat je zegt, maar meer om wat voor soort vibe je wilt brengen. Krijg jij jouw match aan het lachen vanaf het begin? Dan heb je gegarandeerd een goede indruk gemaakt. De trigger die je nodig hebt om je Tinderavontuur naar het volgende niveau te brengen. Kom maar op met die spanning.

3. Gênante Tinder momenten

De dooddoener, misschien heb jij hem ook wel eens gekregen. De ergste die ik heb gekregen? ‘Single, aantrekkelijk en binnen 3,6 seconden van 8 naar 18 centimeter’. Mijn linker wenkbrauw fronste even bij het lezen. Een man die weet wat hij wil, recht op zijn doel afgaat, maar tegelijk een ontzettende ‘creap’ is. Wat je niet wil, is te hard van stapel lopen en vervolgens veroorzaken dat je potentiële date direct al genoeg van je heeft.

vrouw op bed gaat succesvol daten op tinder

4. Wees eigenwijs en sexy

Blijf dus ver weg van one-liners die je nooit hardop zou zeggen. Houd het spannend, eigenwijs en sexy. Zoals: ‘Als onze vrienden vragen hoe we elkaar hebben leren kennen, wat gaan we dan zeggen?’ Nog eentje om het af te leren: ‘Vrouw, eigenwijs en single, tikkeltje stout is op zoek naar een driver voor diverse misdrijven. Moet wel van katten houden.’

5. Het Tinder tempo

Eén van de leukste dingen aan Tinder, vind ik, is dat het allemaal zo verdraaid snel gaat. Wees dus niet de verpester van het feestje door de tijd te nemen om een betoog van een halve pagina te schrijven. Als het klikt en jullie spreken af, is je hele levensverhaal nog niet belangrijk. Dat komt later wel, op de vierde date bijvoorbeeld.

6. Speel het spel subtiel

Wat te doen met opmerkingen over het fantastische uiterlijk van je match? Knoop deze tip goed in je oren: mannen en vrouwen die er goed uitzien, weten ook dat ze er goed uitzien. Vaak is een compliment of opmerking over hun uiterlijk letterlijk het eerste, en soms het enige, wat ze horen van een ander. Dus elke keer als je jouw match vertelt dat ze adembenemend mooi is of dat je zijn lichaam een 10 geeft, glij je al af. Geef geen commentaar op schoonheid en laat blijken dat je niet geïntimideerd bent door uiterlijk.

7. Pak de unieke punten

Het klinkt misschien hypocriet, omdat Tinder uiteindelijk grotendeels (zo niet geheel) is gebaseerd op iemands uiterlijk. Maar dit is hoe het spel werkt, dus doe jezelf een plezier en speel mee. Dat gezegd hebbende, kun je er wel een twist aan geven die in je voordeel werkt, bijvoorbeeld door commentaar te geven op iets unieks, aan de stijl van de ander, dat de meeste Tinderaars waarschijnlijk niet opmerken.

koppel gaat succesvol daten op tinder met koffie

8. Mysterieuze hoed

Laatst had ik bijvoorbeeld een match met iemand die op de foto stond met een opvallend hippe hoed. Ik stuurde hem het volgende bericht: “Hé, ik houd van je hoed. Het maakt je mysterieus en je kijkt alsof je iets van plan bent. Wil je me helpen een nest puppies te ontvoeren?’ En ja hoor, bingo!

9. Match: er is aantrekkingskracht

Eén fout die veel mensen maken op Tinder, is dat ze te hard hun best doen. Daarbij vergeten ze dat, gezien het feit dat ze een match hebben, de ander al nieuwsgierig, aangetrokken of geïnteresseerd is door je foto’s. Dus in plaats van je zorgen te maken over of de ander wel tot jou is aangetrokken, focus je bij een Tinder match vooral op het vinden van dingen die jullie beide leuk vinden, zodat er een spannend of romantisch avontuur kan ontstaan.

10. Eigen oneliners

Online vind je ontzettend veel hilarische Tinder openingszinnen. En ja, ik heb ze zelf ook gebruikt. Het jammere daarvan is dat de kans groot is dat de ander ze al eens heeft gekregen of zelf gelezen heeft. Dus in plaats van te knippen en te plakken om je Tinder match te triggeren, kun je beter kiezen voor een persoonlijke aanpak. Bekijk de foto’s goed en lees wat de ander schrijft, focus je oneliner op iets wat je opvalt aan hem of haar en wat je fascineert. Op die manier gaat het verleiden een stuk soepeler.

Tot slot: houd het luchtig en til er niet te zwaar aan. Als een match niets voor je is, dan is dat zo. Succesvol daten op Tinder hoeft niet altijd te betekenen dat je zo snel mogelijk de ware vindt. Geniet vooral ook van alle tussenstations en leuke ontmoetingen en gesprekken!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.