thuisprostitutie

Thuisprostitutie wordt harder aangepakt

Door:
-
Op:
-

Alcohol kan je dingen laten doen waar je later spijt van krijgt. Ontdek hier de risico’s, en hoe je jezelf veilig kunt houden. De afgelopen jaren is de thuisprostitutie behoorlijk gestegen, de politie is nu dan ook van plan om zich meer te gaan richten op illegale thuisprostitutie. Maar het zijn niet alleen de thuisprostituees die aangepakt gaan worden…. Juist ook de mensen die dit mogelijk maken of thuisprostitutie ondersteunen, gaan flink aangepakt worden.

Zwaardere straffen voor mededaders

Ruud Bik, de interim Korpschef van de Nationale Politie, heeft opgemerkt dat het ondersteunen van de thuisprostitutie illegaal is en zodoende de harde hand van de politie moet ontgelden.

De interim Korpschef voegde eraan toe dat zulke types echt helemaal fout bezig zijn en daarvoor ook op een harde manier bestraft moeten worden. Vaak weten deze mensen niet wat het echt voorstelt, deze wereld. Zouden ze goed uit hun doppen kijken, dan zouden ze dat wel weten volgend Bik. In dat geval zouden zij er kennis van hebben dat deze thuisprostituees wellicht geronseld werden, en daarna uitgebuit door mensenhandelaren.

Gert-Jan Segers sprak namens de CU, toen hij uitte dat Ivo Opstelten voor een beter overzicht moet zorgen, als het op de thuisprostitutie aankomt.

Maar wat is thuisprostitutie eigenlijk?

Velen van ons weten van bordelen, escorts en prostituees die hier en daar in de minder charmante delen van de stad rondlopen, maar een thuisprostitutie is weer wat anders. In principe valt thuisprostitutie onder de noemer van thuis bordelen. De klant gaat namelijk rechtstreeks naar de vrouw toe, zonder tussenkomst van iemand anders. De vrouw ontvangt haar klant dan in haar (eigen) huis. Het adres waar de vrouw zich bevindt kan wel door bijvoorbeeld een bemiddelingsbureau zijn gekregen. Maar natuurlijk kan een vrouw er ook voor kiezen dit zelfs te geven via email bijvoorbeeld, aan de hand van het plaatsen van een advertentie op internet.

Thuisprostitutie wijst althans een aantal verschillen op met reguliere bordelen. Thuis bordelen, zijn onder andere, zoals de naam al zegt, veel huiselijker. Vaak bevindt zich hier ook maar een enkele vrouw, en het geheel is een stuk minder professioneel.

Alle prostituees, ongeacht waar of voor wie ze werken, zijn wel verplicht om geregistreerd te staan. In sommige gevallen kan ook sprake zijn van een verplichting voor een vergunning.

1 Reactie

  1. Pooier schreef:

    Wie zal het beroep van pooier kunnen wegwerken ? niemand mannen van politiek – politie neuken er gratis en de mannen met een bom geld en wie verplicht er u van naar een adres te gaan waar een hoer ze verdient met haar kut niemand .

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.