De pil

De Pil

Door:
-
Op:
-

De pil is een tabletje wat je dagelijks moet slikken. Je kunt zelf kiezen of je dit de ochtend pakt of de avond. Maar het moet wel een vast ritme zijn. Dus niet dan de ochtend en dan de avond. Wanneer jij bijvoorbeeld op maandag start hiermee, kun je de avond de pil nemen. Dit doe je dan gedurende 21 dagen (drie weken). Dan heb je een week geen nodig. Dit is de week dat jij ongesteld wordt. Dit anticonceptie werkt dan gewoon door, maar je hoeft hem één week niet te slikken. Als jij zondagavond de laatste pil hebt gehad, na de week rust, dan start je op de maandag weer. Zo slik je dit anticonceptiemiddel weer drie weken door en dan heb je weer een week geen pil nodig.

Menstruatie uitstellen

Echter is het ook mogelijk om er voor te kiezen om de menstruatie een keer een week of twee uit te stellen. Dan slik je in de week dat je dit anticonceptiemiddel niet zou slikken gewoon door. En dan stop je wanneer jij de menstruatie wilt. Het is niet goed om het langer dan twee weken op te houden. Doe je dit wel dan krijg je vaak een doorbraakbloeding.

Bescherming tegen zwangerschap

De pil beschermt je tegen zwangerschap wanneer jij seks hebt. Maar, de pil is niet voor 100% te vertrouwen. Het is daarom verstandig om altijd een condoom hierbij te gebruiken. Dan weet je in elk geval zeker dat je niet zwanger raakt.

Maar wat moet je doen als je een keer dit anticonceptiemiddel vergeet? Dan moet je de bijsluiter raadplegen. Het is namelijk afhankelijk van in welke week jij de pil vergeet of je wel of niet zwanger kunt zijn/raken wanneer je seks hebt gehad. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.