Vrienden blijven met je ex

Vrienden blijven met je ex

-
Op:
-

Willen we dit wel?
Nee:
De “dumper” gebruikt deze zin meestal om de klap minder hard aan te laten komen, terwijl hij/zij weet dat ze niet op de koffie komen. Wanneer jij degene bent die de ander dumpt, en je ex blijft maar bellen, dan moet je misschien wel eerlijk zijn. Als jij gedumpt bent en de ander belt niet terug, snap het dan. Vriendschap moet van twee kanten komen en als alleen jij maar moeite doet, dan is het niet de moeite waard.

Misschien: De zin wordt gebruikt als zekerheid: we willen de ander nog steeds in ons leven, wat nou als we dat verpest hebben? Het laat de mogelijkheid open dat het nog goed komt. De ex-partner vindt dit echter misschien helemaal geen goed idee en vindt dat vrienden blijven alleen maar pijn kan doen – en verbreken ze het contact helemaal.

Ja: In sommige gevallen, vaak na lange relaties, hebben jullie zo’n lange geschiedenis samen dat je elkaar niet uit je leven kunt verbannen. Als je geniet van elkaars gezelschap kun je toch gewoon vrienden blijven? Als de enige reden voor het einde van de relatie gebrek aan liefde is, wil dat niet zeggen dat er geen vriendschap meer is. Vertel het aan anderen als jullie vrienden blijven, en vertel het elkaar wanneer jullie naar feestjes van wederzijdse vrienden gaan.

Hoeveel vertel je elkaar?
Spannende dates, crushes en one-night stands roepen waarschijnlijk jaloezie op en als je ex iemand anders ontmoet vind je het misschien te lastig om mee om te gaan, zodat vriendschap geen optie meer is. Als je meteen van een relatie naar hechte vriendschap bent gegaan voelt het misschien alsof je de ander weer opnieuw kwijt raakt. Praat erover met je ex!

Leg uit dat je jaloers bent, en als het te moeilijk is, spreek dan af om wat tijd alleen door te brengen terwijl je aan het idee went. Als je er geen problemen mee hebt, benadruk dan dat je niet opnieuw een relatie wilt. Gedraag je als een vriend, niet als een ex wanneer je je ex met zijn/haar nieuwe partner ziet. Zo zien ze je niet als een bedreiging.

Wat als we in bed eindigen?
Je kunt opnieuw beginnen en weer vrienden worden, maar als je close bent kun je erachter komen dat lust nog in het spel is en word je misschien ook nog opnieuw verliefd. Als je het idee hebt dat je ex alleen nog in je leven is omdat hij/zij je terug wil, moet je er opnieuw over beginnen en benadrukken dat het geen optie is. Als je de ander ook terug wilt, denk er dan goed over na – en vergeet niet dat je met een reden uit elkaar bent gegaan.

Je kunt niet verder met je leven
Een ex in je leven houden kan het lastig maken om verder te gaan en je leven opnieuw op te bouwen. Je kunt beslissen om tijdelijk afstand te nemen zodat je kunt wennen aan het uit elkaar zijn. Ook kun je dan je leven opnieuw opbouwen voordat je je richt op een vriendschap. Soms is een volledige breuk alleen nodig omdat je liever de goede herinneringen hebt dan opnieuw kwaad wordt op elkaar terwijl je hardnekkig probeert vrienden te blijven.

1 Reactie

  1. Secretaresse van het chef . schreef:

    Samen vrieden blijven wel dat zijn wij in het leven , ik ben namelijk secretaresse en de grote rijke chef heeft een vrouw een echt nonnetje hij is niet te blussen , en elke morgen op bureel een diepe tongkus + een tasten aan mijn borsten hij schenkt mij dikwijls een mooie dure bloes en altijd goed open de boezem de streep tussen mijn 2 borsten begluren is werkelijk enig voor hem , en op zakenreis is hij werkelijk een man die mij laat genieten goddelijk , mijn man die heeft de poetsvrouw een weduwe als minnares wel wij zeggen laat ons maar in vrede leven in hetzelfde huis ja waarom niet .

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.