zintuigen

Zet je zintuigen op scherp voor nog betere seks

Door:
-
Op:
-

Iedereen wordt opgewonden door bepaalde eigenschappen van zijn of haar partner. Of dat nu komt door het favoriete parfum van je geliefde, een bepaalde blik in zijn of haar ogen of door dat speelse tikje op je kont als je langs loopt; je zintuigen worden constant geprikkeld door bepaalde elementen. Misschien vind je het aantrekkelijk als je partner je diep in de ogen kijkt of juist als hij of zij een sterk, krachtige parfum draagt. Wanneer je aandacht geeft aan je zintuigen is het resultaat betere seks. Tijd dus om je zintuigen op scherp te zetten voor een onvergetelijke avond tussen de lakens. Hoe je dat doet? Dat leer ik je met deze tips.

Zien

Het uiterlijk speelt een belangrijke rol bij intimiteit. Dit is het krachtigste zintuig, het zintuig wat er voor zorgt dat je verliefd wordt op iemand. Hoe vaker je iemand ziet, hoe groter de kans is dat je hem of haar leuk gaat vinden. Blijf daarom aandacht aan je uiterlijk besteden, hoe lang je ook al samen bent. Trek eens niet die comfortabele joggingbroek aan, maar verras je partner met een verleidelijke outfit. Een verzorgde uitstraling zorgt niet alleen voor zelfvertrouwen, maar het draagt ook bij aan een krachtige seksuele ervaring. Denk daarnaast ook aan de impact van oogcontact tijdens de seks. Intens oogcontact leidt vaak tot een nog dieper gevoel van liefde. Maar het is ook heel spannend om dit zintuig juist af te sluiten tijdens de seks. Dit kun je natuurlijk doen door je geliefde te blinddoeken. De focus komt dan juist op je andere zintuigen te liggen.zien en proeven

Ruiken

Feromonen zijn van grote invloed bij seksualiteit. Vrouwen voelen zich onbewust aangetrokken tot de geur van een man met wie ze genetisch goed matchen. Dat betekent dat je door te ruiken aan je partner opgewonden raakt en zin krijgt aan seks. Vooral als je ruikt in de hals van je geliefde worden de feromonen getriggerd. Maar je kunt ook seksueel geprikkeld worden door dat ene parfum van je partner wat je zo lekker vindt ruiken. De geur van vers zweet tijdens het vrijen zorgt voor nog meer opwinding. Door het ruiken van bepaalde feromonen van je partner waar jij gevoelig voor bent, kan de lust enorm toenemen. Er bestaan ook massagekaarsen en parfums met feromonen die je zintuigen op scherp zetten.

Horen

Geluiden kunnen het seksuele plezier vergroten. Sommige mensen vinden het gênant om geluiden te maken tijdens de seks, omdat ze misschien bang zijn dat anderen hun horen of de nieuwe partner er op afknapt. Maar het gaat er niet om hoe hard je schreeuwt, een sensuele kreun of hijg kan al genoeg zijn om de zintuigen van de ander te prikkelen. Het maken van geluiden is een seksueel genot voor het menselijk oor. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van ademhaling, het kreunen of andere seksgeluiden. Ook het horen van lieve woorden, dirty talk of de lach van de ander kan de seks nog sensueler maken. Bovendien kun je uit de geluiden van je partner opmaken of je op de goede weg bent. Bepaalde muziek tijdens de seks kan ook zorgen voor een sensuele prikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het schunnige Pony van Ginuwine, wat ik als onschuldige 12-jarige vrolijk mee zong.

Voelen

Het lichaam is enorm gevoelig voor aanrakingen. Het zit namelijk vol met erogene zones die je kunt stimuleren. Zelf vind ik het razend opwindend als mijn partner mijn gezicht met beide handen vasthoudt en me dan zoent. Wanneer je iemand heel bewust betast met je vingertoppen, lippen of tong kan dat een diep en intens gevoel bij je oproepen. Zeker als de erogene zones sensueel worden aangeraakt, verhoogt dat – uiteraard – de opwinding. Hoe meer je aangeraakt wordt, hoe intenser de seksuele ervaring. Met massageolie kun je dat gevoel nog meer versterken. Ook gestreeld worden met verschillende materialen zoals een pauwenveer of een kietelaar kan heel sensueel werken. Of ga voor een uitdagende zweep waar je speelse tikken mee kunt uitdelen.

Proeven

proevenMisschien denk je bij seks niet meteen aan proeven, maar dit speelt wel degelijk een belangrijke rol. Zeker bij zoenen en orale seks is de smaak belangrijk. Proeft iemand down under niet lekker, dan is een potje pijpen of beffen natuurlijk direct een stuk minder lekker. En wanneer iemand net knoflook heeft gegeten of een slechte ochtendadem heeft, word ik daar niet bepaald opgewonden van. Hygiëne speelt dus een belangrijke rol. Je smaakpapillen kun je extra prikkelen tijdens de seks. Zo zijn er verschillende artikelen op de markt die je hierbij kunnen helpen. Condooms met allerlei exotische smaken, glijmiddel met mojito of vanille extract en massageolie met chocoladesmaak. En natuurlijk kun je ook genieten van echte aardbeien met een toefje slagroom en chocolade.

Nog meer genieten

Wanneer je nog meer wilt genieten van de seks is het belangrijk dat je echt al je zintuigen openzet. Probeer je aandacht te richten op elke sensuele aanraking van je partner, de zachte kreuntjes in je oor en het intense oogcontact. Het kan je opwinding enorm vergroten. Het kan een hele andere dimensie aan je seksleven geven. Mijn advies: zet je zintuigen eens op scherp en ontdek waardoor jij sensueel geprikkeld wordt. Is het zijn geur? Of toch de krachtige manier waarop hij je aanraakt? Door extra aandacht te besteden, geniet je nog intenser.

Door één van je zintuigen uit te schakelen, worden de anderen extra gevoelig. Je moet je meer focussen op de overgebleven zintuigen. Sluit je zicht af met een blinddoek en voel hoe je partner je streelt op onverwachte plekken. Hoor hoe hij kreunt. Proef zijn lippen. Beleef je partner, we weten zeker dat het jullie zal bevallen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.