swingers-feest-swingers-club

Je eerste swingersparty: dit moet je weten

-
Op:

Kan je in een parenclub zomaar doen en laten wat je wilt? En kan iedereen zomaar aan jou zitten als ‘ie daar zin in heeft? Het antwoord is nee. Er zijn een aantal belangrijke regels die je moet weten als jij en je partner gaan swingen en jullie een bezoek brengen aan een parenclub of swingersfeestje.

Hoe kom je met andere swingers in contact?

Een parenclub is voor de beginnende swingers de eenvoudigste manier om met andere stellen in contact te komen. Op deze plek komen veel andere mensen die ook op zoek zijn naar vrijblijvende seks. Ook worden er speciale swingersfeestjes georganiseerd. Deze zijn voor beginnende swingers vaak wat moeilijker te vinden.

Er zijn in het algemeen twee soorten clubs voor swingers: een on-premise en een off-premise club. Bij een on-premise club is het mogelijk om binnen de deuren van de club seks te hebben. Er zijn daarvoor bestemde ruimtes en privékamers. Een off-premise club is bedoeld als plek waar swingers elkaar kunnen ontmoeten en vervolgens met het andere koppel naar huis of naar een hotel kunnen gaan.

Bij een parenclub of swingersfeestje hoef je niet meteen te denken aan een ruimte met een schemerig rood lichtje en overal vrijende stellen. Het is gewoon een nachtclub met iets extra’s. Het is als een gewone bar, maar dan met een verhoogde seksuele sfeer. Ook is er in de meeste clubs gedacht aan speelkamers, doucheruimtes en vind je in elke kamer condooms. Als jullie besluiten om met een ander stel naar een kamer te gaan, dan is het wel zo prettig om te weten dat er in zulke kamers meestal kijkgaten zitten zodat andere mensen mee kunnen kijken. Vind je dat niet prettig, dan is het misschien verstandiger om met het andere stel naar een hotel te gaan.

swingersparty-partnerruil-parenclub

Wat moet je weten voordat je gaat swingen?

Als je samen met je partner gaat swingen dan is het goed om vooraf duidelijke afspraken te maken. Bepaal van te voren wat jullie grenzen zijn. Jouw partner zou bijvoorbeeld een hele andere gedachte over swingen kunnen hebben dan jij. Stel dat jij alleen een beetje wilt friemelen, terwijl de ander graag wil neuken. Dit kan leiden tot enorme ruzies en misschien wel tot het einde van de relatie. Het is dus belangrijk om dit vooraf goed te bespreken. Neem hier de tijd voor zodat jullie duidelijk van elkaar weten wat wel en niet kan.

Swingen doe je dus met duidelijke toestemming tussen beide partners en met volle overtuiging. Vergeet het onderwerp biseksualiteit niet ter sprake te brengen. Het kan zomaar zijn dat de vrouw bi-sgierig is en dit wil uitproberen tijdens het swingen.

Afwijzen en afgewezen worden

Tijdens het swingen in een parenclub zul je merken dat er altijd wel iemand is die toenadering zoekt. Als je daar geen trek in hebt, dan wijs je deze persoon subtiel af. Het is niet de bedoeling dat je deze persoon kwetst, het gaat om wederzijds respect. Of andersom, als je wordt afgewezen dan respecteer je dat. Nee is dan ook altijd nee. Het is vrij normaal om afgewezen te worden, dus wees er ook niet boos om. Jij kunt je aangetrokken voelen tot de ene persoon, maar als beide partners elkaar niet aantrekkelijk vinden, dan beleef je natuurlijk geen leuke avond.

Tijdens jullie bezoek aan de parenclub is het verstandig om constant contact met elkaar te houden. Zo weet je of je partner het nog naar zijn of haar zin heeft. Het zou ook niet verkeerd zijn om met elkaar te seksen. Maar swingen gaat toch juist om partnerruil? Jep, maar je eigen partner mag je gerust lekker verwennen. Je hoeft niet alleen met je ‘nieuwe sekspartner’ bezig te zijn. Dit gebeurt dus ook regelmatig tijdens swingersparty’s.

Verliefd worden

Spreken jullie regelmatig af met een ander swingers stelletje? Dan kan het best zijn dat je gevoelens gaat ontwikkelen voor je sekspartner. Zodra jij voelt dat je verliefd begint te worden, is het verstandig om alles af te kappen, hoe moeilijk het ook is. Je verliefdheid voor die ander brengt niet alleen je eigen relatie in gevaar, maar ook die van de ander. Natuurlijk mag je iemand wel heel mooi en geil vinden, maar zodra er meer bij komt kijken is het verstandig om er direct mee te stoppen.

Privé swingersparty met meerdere stellen

Een swingfeestje kan ook bij iemand thuis plaatsvinden. Vaak komen er dan meerdere stellen, dit kan variëren van drie tot meer dan twintig koppels. Zulke feesten zijn erg verschillend, het is maar net hoe het swingende stel het feest georganiseerd heeft. Er kan bijvoorbeeld een dresscode zijn, waardoor iedereen in lingerie moet komen of zelfs helemaal naakt (met hoge hakken voor de dames uitgezonderd). Wat wel duidelijk is, is dat er op deze feesten veel geswingd wordt. Er is lang niet altijd meer een directe partnerruil tussen twee stellen. Het kan dus zomaar zijn dat jij en je partner bezig zijn met mensen die geen stel vormen.
partnerruil

Nog wat extra tips voor beginnende swingers

Als beginnende swinger kan het je soms allemaal een beetje teveel worden in een parenclub of tijdens een swingersparty. Deze tips helpen je op weg.

1. Doe een stapje terug als het je teveel wordt

Het swingersleven kan erg opwindend lijken, maar de realiteit kan altijd tegenvallen. Er kunnen bijvoorbeeld onverwachte gevoelens van jaloezie opduiken als jij ziet dat je partner het wel heel gezellig heeft met iemand anders. Ook kun je het gevoel hebben dat het allemaal wel ineens heel erg echt en spannend wordt, en dat het toch niet helemaal bij jou past. Als dat gevoel steeds sterker wordt dan kan het zijn dat je er toch niet zo goed voorbereid bent ingestapt. Het beste advies is om dan meteen een stap terug te doen, en je partner dus ook.

2. Een stel afwijzen

Ervaren swingers snappen de subtiele hints wel als je iemand wilt afwijzen, maar voor beginnende swingers kan dat soms wat moeilijker zijn. Zeg zo vriendelijk mogelijk dat je geen interesse hebt in iemands avances. Bedank iemand netjes voor zijn interesse maar zeg beleefd dat je zelf niet geïnteresseerd bent.

3. Verlies de controle niet

Je kunt soms wat overdonderd raken op je eerste swingersfeestje door de ambiance en de seksueel geladen sfeer. Het kan namelijk heel opwindend zijn, maar hierdoor kun je ook de controle verliezen over de situatie. Dat wil je niet hebben, want hierdoor ga je misschien grenzen overschrijden die je vooraf niet wilde overschrijden. Het beste is om op dat moment even met je partner te kletsen, zodat je weer bij zinnen komt.

4. Niet altijd seks

Je hoeft niet altijd seks te hebben met het andere stel. Het kan ook bij knuffelen en wat hand- of mondwerk blijven. Wist je dat als een stel flirt en knuffelt met een ander stel, maar na afloop samen seks thuis heeft (of op een andere plek) dat softswing wordt genoemd?