Schaamhaar scheren

Inleiding
Het scheren van schaamhaar is niet iets van deze tijd. In de tijd van de oude Grieken en Romeinen schoren zij al hun lichaamshaar weg als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. (Zonder schaamhaar lijkt het mannelijke lid namelijk veel groter).

Waarom hebben wij schaamhaar?
Van oorsprong is de mens van top tot teen behaard en dit om de lichaamswarmte beter vast te houden. In de loop van duizenden jaren zijn we meeste haren kwijtgeraakt. Maar waarom zijn op bepaalde plekken wel haren gebleven, zoals onder de oksels en in de schaamstreek?


Geur

Geur speelt een belangrijke rol de aantrekking tussen mensen. Het liefst ruiken we lekker fris. De (schaam)haren onder onze oksels, tussen billen en rond de geslachtsorganen kunnen geuren vasthouden en verspreiden.

Opwindend
Schaamhaar ziet er soms niet altijd opwindend uit. Kaal is tegenwoordig modern in het seksuele spel. Bovendien is het netter en hygiënischer.

Tips voor het schaamhaar scheren
Als we het schaamhaar gaan scheren verwachten we vaak een mooi glad kaal oppervlak, maar rode bultjes en ingegroeide haren verpesten vaak het resultaat. Over de beste methodes van het schaamhaar scheren lopen de meningen uiteen. Hieronder vind je enkele tips, maar je zult zelf moeten uitvinden wat voor jou het beste werkt.

· Ga van tevoren in een warm bad of een hete douche.
· Koel de plek af die je wilt scheren.
· Gebruik scheerschuim ( Gebruik speciaal schuim hiervoor! Geen scheerschuim van mannen gebruiken )
· Gebruik elke keer een nieuw scherp scheermesje.
· Scheer met de haarrichting mee. Dat verkleint de kans op rode bultjes, ingegroeide haren en een branderig gevoel. Voor een superglad resultaat kun je tegen de haargroei in scheren maar dit kan een pijnlijke operatie zijn.
· Ga niet te vaak over dezelfde huid. Zo voorkom je irritaties.

Diverse links:
– Intiem Trimmer
Bikini Shaver
Ontharingscreme