Klaarkomen is voortaan ook voor jou weggelegd

-
Op:
-

Klaarkomen

Het is een veelvoorkomend misverstand dat er vrouwen rondlopen die niet in staat zijn om klaar te komen. Elke vrouw kan klaarkomen, ongeacht of het je nog nooit eerder is gelukt. Het kan je flink ontredderd maken en je het gevoel geven dat er iets mis is met jou als vrouw als je het gevoel hebt dat je niet klaar kunt komen. Vooropgesteld is het belangrijk om te beseffen dat er niets mis is met jou. Je hebt alleen nog niet de juiste combinatie gevonden om een orgasme op te wekken. Zodra je weet waar het aan schort kun je eraan gaan werken en voor je het weet beleef jij je eerste orgasme!

Er zijn drie dingen essentieel voor een orgasme: je overgeven aan de situatie, op de juiste manier worden gestimuleerd en uiteraard moet je ook flink opgewonden zijn. We gaan eerst in op het punt waar het bij de meeste vrouwen die denken dat ze niet kunnen klaarkomen verkeerd gaat.

Je focust op het verkeerde

Vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen, en feit is dat vrouwen eerder geneigd zijn bepaalde gebeurtenissen of gevoelens die losstaan van de seks mee te nemen tijdens een vrijpartij. Als je een drukke dag hebt gehad op het werk en je denkt constant aan dat ene rapportje dat nog getypt moet worden, kun je je niet focussen op de seks. Dit zorgt er voor dat je een belangrijk puzzelstuk voor een orgasme mist: de overgave.
Overgave heeft natuurlijk niet alleen te maken met leven in het moment, maar ook met de juiste aanpak. Als je tijdens de seks constant denkt: ”nu moet ik mij ontspannen”, dan geeft dit een tegenovergesteld effect. Een klassieke aanpak die zeer logisch lijkt, maar juist een averechts effect kan hebben, is de focus volledig op de vrouw leggen. Een hele avond die wordt uitgetrokken om de vrouw te verwennen lijkt heerlijk en kan dat ook zeker zijn. Maar tegelijkertijd legt dit ook bijzonder veel druk op jouw orgasme. Mocht dit orgasme dan nog steeds niet lukken, dan voel je je als vrouw alleen maar meer mislukt en beland je in een negatieve cirkel.

Wat misgaat bij bovengenoemde twee voorbeelden, is dat de aanpak gebaseerd is op rationaliteit en logica. De truc is juist om niet te veel na te denken over de aanpak, maar mee te gaan in het gene waar jij ontzettend geil van wordt. Denk hier eens een keer kort over na, word jij geil van dirty talk, een dominante man, of juist een man die hunkert naar jouw lichaam? Denk er over na, maar ook niet te lang, want vervolgens moet je het toe gaan passen!

Gebruik je lichaam

Veel vrouwen weten dit natuurlijk al: penetratie is niet de allerbeste manier om een orgasme te bereiken. Veel vrouwen hebben ook stimulering bij de clitoris nodig om tot een hoogtepunt te komen. De G-spot is ook een goed plekje om eens mee te oefenen. Deze plek zit binnenin de vagina en voelt een beetje aan als een spons. Naarmate je opgewondener bent, wordt de G-spot groter en is het dus ook makkelijker te vinden.

Probeer desondanks dat de clitoris en g-spot voor een heerlijk gevoel kunnen zorgen. Niet alleen daar de focus te leggen: jouw hele lichaam telt mee. Zuigen, strelen, kriebelen langs je buik, oren, voeten… je kunt het zo gek nog niet bedenken. Laat je partner je hele lichaam ontdekken en luister goed naar je gevoel: wat voelt fijn, en wat niet?
Juist een lichamelijke ontdekkingstocht met een beetje geplaag naar jouw vagina toe, kan er voor zorgen dat je voor het eerst klaarkomt, omdat je de spanning zo enorm opbouwt…

Als je alles goed doet maar toch blokkeert

Het orgasme heeft een duidelijk verloop…

Je begint bij verlangen, opgewekt door bijvoorbeeld een innerlijke gedachte, of door je partner.

Vervolgens kom je in het stadium van opwinding. Dit stukje is heel belangrijk. Hoe opgewondener jij bent, hoe minder je na gaat denken en hoe meer je je verliest in het moment. Door voorspel wordt dit stadium verlengd, en heb jij betere kansen op een orgasme.

Je komt daarna terecht in de plateau-fase. Bij deze fase is het kenmerkend dat je hartslag en ademhaling nog meer toeneemt. Bij sommige vrouwen betekent dit ook dat directe stimulatie van de clitoris of G-spot te heftig wordt. Dit is het moment vlak voor een orgasme, en als er niet volledige overgave plaatsvindt, blijf je hangen in de plateau-fase.

Wanneer je de plateau-fase voorbij gaat krijg je een orgasme: de volledige ontlading. Je bekkenbodemspieren spannen zich schokkend samen en je voelt de ontlading van de opgebouwde seksuele energie.

Blijf je hangen in de plateau fase? Probeer dan eens op een andere manier met seks om te gaan dan wat je normaal doet: denk out of the box. Geef toe aan je stiekeme fantasie├źn en maak dit bespreekbaar met je partner. Jjj weet hoe belangrijk het is om te genieten tijdens de seks en als je dat al doet. Dan kan een spannende gedachte, een rollenspel of die ene seksuele handeling, je net het laatste zetje geven voor een spetterend orgasme!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.