relatie kapot

4 x Zo maak je je relatie kapot

Door:
-
Op:
-

Vaak komen we er pas te laat achter wat we fout hebben gedaan en dat de relatie misloopt, of al misgelopen is. Soms is het al te laat en is de relatie kapot, maar in veel gevallen kun je er nog wél iets te doen! Veel mensen maken dezelfde fouten. Accepteren dat je dit gedrag vertoont is al een goede stap naar verbetering. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Probeer dit dus vooral níét te doen!

1. Je partner als vanzelfsprekend beschouwen

Vaak zien we onze partner als zo vanzelfsprekend dat we weinig dankbaarheid en waardering meer tonen. Simpelweg ervan uitgaan dat je partner er altijd voor je zal zijn, zal ervoor zorgen dat deze zich minder gewaardeerd voelt en daaruit ontstaan gevoelens van frustratie. Deze bouwen zich op en kunnen ervoor zorgen dat, op den duur, je relatie kapot gaat.

2. Te weinig communicatie

Iedereen weet dat met elkaar praten een van de belangrijkste onderdelen van een relatie is. Dit gaat niet alleen maar over het uiten van je gevoelens tegenover mekaar, zoals lieve woordjes in je partners oor fluisteren, maar ook ruzie hoort hierbij. Het moment dat je geen ruzie meer met elkaar maakt, is het moment dat je je bewust ervan wordt dat er iets fout zit. Ruzie maken betekent namelijk dat je nog genoeg energie over hebt voor je relatie om je kwaadheid ook te uiten. Maar ook de urenlange gesprekken, zoals je ze kent van het begin van jullie relatie, horen hierbij. Misschien heb je elkaar minder interresants te vertellen en ebt de interesse in elkaar een beetje weg. Maar als je wilt voorkomen dat je relatie kapot gaat is het belangrijk om wél in elkaar te blijven investeren.

3. Het ontbreken van romantische momenten

Iedereen kent de behoefte aan een complimentje of een romantische toenadering van je partner. Vaak is het althans zo dat we na verloop van jaren weinig moeite meer doen om deze romantische gevoelens ook te uiten. In principe is dit ook normaal, het blijft immers niet allemaal rozengeur en maneschijn. Op een gegeven moment neemt het leven – en de stress – van alledag over en vergeet je deze gevoelens te uiten. Maar weet wel dat dit nodig is om een stabiele relatie te hebben en ervoor te zorgen dat jullie je allebei gewaardeerd voelen.

relatie kapot

4. Weinig leuks doen samen

Gezien de stress van alledag op een gegeven moment de overhand neemt, doen we minder vaak leuke dingen met onze partner. We moeten onthouden dat we deze persoon in eerste instantie hebben gekozen en er verliefd op zijn geworden, omdat we ervan genieten tijd met hem of haar door te brengen. Denk bijvoorbeeld terug aan de gevoelens die je had wanneer je samen naar de film ging of genoot van een heerlijk diner bij kaarslicht. Om zulke gevoelens te blijven koesteren is het belangrijk dat we regelmatig leuke dingen met elkaar doen, ver weg van de stress van alledag.

Wat doe jij om je relatie goed te houden?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten. We zullen je emailadres niet publiceren.